Odlična saradnja Opšte bolnice i Doma zdravlja

Odlična saradnja Opšte bolnice i Doma zdravlja

Za samo osam sati koliko su juče trajali besplatni zdravstveni pregledi, koje širom Srbije organizuje Ministarstvo zdravlja Vlade Srbije, u Domu zdravlja "Veljko Vlahović" čak 104 pacijenta obavila su opšte i EKG preglede, a 125 pacijenata ultrazvučni pregled abdomena, urološke i ginekološke preglede, saopšteno je nakon akcije koju su izveli lekari i medicinsko osoblje Opšte bolnice Vrbas i DZ "Veljko Vlahović".

Pohvalu za dobar i timski rad oni su dobili od prof. dr Berislava Vekića, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, koji je juče posetio akciju "Otvorenih vrata" u Vrbasu.

"Pre mesec dana imali smo preventivne preglede iz domena kardiologije, sada se vrše urološki i ginekološki pregledi, kao i ultrazvučni pregledi abdomena. Radimo na popularizaciji preventivnih pregleda koji se mogu obaviti i bez zdravstvenih knjižica, jer nam je želja da daleko više uložimo u prevenciju. Utisci iz Vrbasa su veoma dobri i timski rad dve zdravstvene ustanove je očigledan", rekao je prof. dr Vekić.

"Veoma je dobro da su se građani odazvali u ovolikom broju i nadam se da će ih ubuduće biti još više. Pozivam građane da se uključe u ovakve akcije, jer se održavaju nedeljom, ne moraju da zakazuju preglede, dugo da čekaju i izostaju sa posla", rekla je dr Jasmina Assi, direktorka DZ "Veljko Vlahović".

Dobru saradnju sa Domom zdravlja pohvalio je i dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas. "Ovom akcijom pokazali smo kako ta saradnja treba da izgleda. Smatrali smo da je građanima jednostavnije da dođu u Dom zdravlja nego u Opštu bolnicu koja se nalazi na periferiji grada. Spojili smo više pregleda na jednom mestu i dobili dobar rezulta", rekao je Popov.

Sinergiju lokalne, pokrajinske i republičke vlasti, kao i zdravstvenih ustanova, a sve u cilju što bolje zdravstvene zaštite građana, pozitivno je ocenio i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.