Domu zdravlja skoro milion dinara za novu opremu

Domu zdravlja skoro milion dinara za novu opremu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održao je danas radni sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova u Vojvodini i predsednicima opština Vrbas, Žabalj, Odžaci i Pećinci, i uručio im ugovore za realizaciju projekata za unapređenje uslova za lečenje pacijenata i poboljšanje uslova rada zaposlenih. Sredstva, ukupno 137 miliona dinara, su obezbeđena na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Jedan od ugovora uručen je i Milanu Glušcu, predsedniku opštine Vrbas, a prema njemu Domu zdravlja "Veljko Vlahović" pripalo je 918.000 dinara za nabavku opreme. Uz navedene opštine koje su dobile sredstva za nabavku medicinske opreme i vozila za potrebe domova zdravlja, ugovori su uručeni i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine za prvu fazu izgradnje objekta za smeštaj magnetne rezonance, Kliničkom centru Vojvodine za rekonstrukciju i sanaciju Klinike za ortopediju, i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi za završetak izgradnje novog objekta bolnice.

Nakon uručenja ugovora, predsednik Pokrajinske vlade naložio je direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima opština, da odmah počnu sa pripremom neophodnih procedura i tehničke dokumentacije, kako bi se radovi na projektima za koja su obezbeđena sredstva realizovali u što kraćem roku. Mirović je, takođe, istakao da je neophodno da se u naredne dve godine izvrši rekonstrukcija svih bolnica, instituta i klinika u okviru zdravstvenog sistema Vojvodine, za šta će Pokrajinska vlada u kontinuitetu obezbeđivati neophodna sredstva.

"Naš Dom zdravlja dobio je sredstva za nabavku ortorejtera, aparata sa pregled vida, i ginekološke stolice. Svako opremanje za nas je od velike važnosti jer ubrzavamo prijem i pregled pacijenata, unapređujemo sistem primarne zdravstvene zaštite, a zaposlenim u Domu zdravlja obezbeđujemo kvalitetne uslove rada. Opština Vrbas i njene ustanove redovno prate sve konkurse i ne propuštaju šansu da zatraže i dobiju podršku za razvoj od Pokrajinske vlade i njenih institucija, kao što je i sada bio slučaj", rekao je Glušac.