Radionica "Majčino mleko je hrana, lek i ljubav"

Radionica "Majčino mleko je hrana, lek i ljubav"

Povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja, Dom zdravlja "Veljko Vlahović" - Odeljenje polivalentne patronaže, uz podršku Komisije za populacionu politiku opštine Vrbas, organizovalo je radionicu pod nazivom "Majčino mleko je hrana, lek i ljubav".

Prisutnim trudnicima kroz obrada nekoliko važnih tema upućene su univerzalne poruke da je "dojenje nit žvota koja povezuje majku i novorođenče, temelj budućeg odnosa punog ljubavi, a majčino mleko temelj imuniteta i zdravlja". "Dojenje je najbolji poklon koji možete i trebate priuštiti svom novorođenčetu", rečeno je u Domu zdravlja "Veljko Vlahović".

Zamenica predsednika opštine Vrbas i predsednica Komisije za populacionu politiku, Tijana Aleksić, iskoristila je priliku i trudnicama uručila poklone koji mogu biti od pomoći u prvim danima dojenja i roditeljstva, uz reči da na svaki način treba promovisati dojenje i ohrabriti majke da doje svoju decu.

"Sa ciljem promocije dojenja, u nedelji posvećenoj ovoj temi, podsećamo na značaj koje dojenje ima u najranijem uzrastu deteta, posebno za pravilan razvoj i psiho-fizičko zdravlje, ali i za uspostavljanje odnosa između majke i deteta. Razgovaralo se i o Školi za trudnice u kojoj buduće mame dobijaju sve informacije koje im mogu koristiti u toku trudnoće i nakon porođaja. Cilj je ukazati polaznicama na značaj pravilne nege bebe, ali i na značaj dojenja, jer je majčino mleko prirodna i najbolja hrana za dete", rekla je Tijana Aleksić. Podršku radionici pružio je i dr Goran Đurović, direktor DZ "Veljko Vlahović".