Domu zdravlja 5,4 miliona dinara za opremanje

Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović, dodelio je danas jedinicama lokalne samouprave u Srbiji sredstva za sufinansiranje mera koje treba da doprinesu rastu nataliteta. Opštini Vrbas, tačnije Domu zdravlja "Veljko Vlahović", pripalo je kroz ovaj program 4.590.000 dinara.

Preciznije, za nabavku novog ultrazvuka za Dom zdravlja, Kabinet MDPP obezbedio je 3.400.00 miliona dinara, dok je za nabavku automobila za službu kućne nege sa polivalentnom patronažom, kao i za redovan odlazak pedijatara i ginekologa u udaljene ambulante, u cilju ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu najosetljivijih grupa stanovništva, dece i trudnica, obezbeđeno 1.190.000 dinara. Zadatak opštine Vrbas je da za prvu nabavku obezbedi dodatnih 600.000 dinara, a za drugu dodatnih 190.000 dinara, tako da je ukupna vrednost opremanja Doma zdravlja "Veljko Vlahović" procenjena na 5.400.000 dinara.

U ime lokalne samouprave ugovor je u Palati Srbija potpisao Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas. Zajedno sa njim svečanosti je prisustvovala i Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine.

Izvor: vrbas.net